fbpx

Laat de wereld weten waarom je hier bent en doe dat vanuit passie! Jaaaaaa dat is heerlijk als dat lukt. Maar tjee poeh hé, soms weet ik even niet waar die passie is gebleven. Wat helpt mij dan om weer mijn bron van passie te ervaren? In deze blog mijn drie tips hoe je te verbinden met jouw bron van passie.

De tegenpool van passie

Oké eerst de tegenpool van passie…. Wat is die tegenpool? Ik heb de afgelopen maand deze tegenpool ervaren. Een moe lijf. Opstaan en dan ervaren dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb in de dag. Ik kwam onzekere gevoelens tegen. Ik doe het niet goed. Ze willen me niet. Ik ben niet onderscheidend genoeg. Ik had van die paniekmomenten als de boel ‘uit de hand’ liep in mijn gezin. En vervolgens waren er de schuldgevoelens over wat ik tijdens zo’n paniekmoment had gedaan. 

Erkennen

Tip 1 is erkennen wat er is. Druk het niet weg. Negatieve gevoelens en pijntjes wegdrukken, is als het proberen onder water te drukken van een opgeblazen strandbal. Het kost bakken met energie en levert niets op. Juist door de strandbal toe te laten en te laten drijven, zal die uiteindelijk wegdobberen over het water.

Dat betekent voor mij, me bewust zijn wat mijn lijf aangeeft. Welke gevoelens zijn er? Zijn met ‘negatieve’ gevoelens is een uitdaging. Dat betekent namelijk ‘ja’ zeggen tegen mijn schaduw. Dat mijn schaduw mag bestaan. Erkennen van hoe het voelt in mijn lijf. De zwaarte, de vermoeidheid, de pijntjes. Het gedicht van Jeff Foster helpt me hierin.

To be held

Stop trying to heal yourself, fix yourself, even awaken yourself. 

Let go of letting go. 

Stop trying to fast-forward the movie of your life, chasing futures that never seem to arrive. 

Instead bow deeply to yourself, as you actually are. 

Your pain, your sorrow, your doubts, your deepest longings, your fearful thoughts, are not mistakes, and they aren’t asking to be healed. 

They are asking to be held.

Here, now, lightly, in the loving arms of present awareness. 

 Van Jeff Foster. 

Let’s prioritise pleasure over duty

Tip 2. Zet plezier weer bovenaan je ’to do’-lijstje.

Organiseer helende, voedende, steunende, liefdevolle ervaringen.

Wat dat voor mij betekent: massage, een wandeling in de natuur. Me omringen met dierbaren. En mezelf ondersteunen door elke avond op te schrijven wat de blije momenten van de dag waren. 

Stem je af op jouw essentie 

Tip 3. Terug naar de essentie. Je bestaat uit levenskracht, liefde. Dat maakt dat je leeft. Jij bent gekomen met je unieke gift, je unieke licht. Voel je gedragen, geliefd en vrij. Omarm de essentie die je bent. Ervaar je schoonheid. Neem jouw plek in.

Passie is flow, is vuur, is genieten, is stralen van binnen uit.

Hoe doe je dat dan die afstemming met je essentie? Hoe ik dat doe? Ik doe dat door zelf deel te nemen aan  vrouwen trainingen.