fbpx

Ik heb voor je meegenomen uit Ibiza: een koffertje vol liefde, ♀️kracht en vrijheid. Voor jou om uit te pakken en je te herinneren dat deze bronnen in jouzelf zitten.

In deze blog deel ik mijn ervaring met je: met een groep vrouwen op Ibiza een levensreis te maken. Een reis waar we allemaal diep in onszelf nieuwe lagen vonden, we ons bevrijd hebben van ballast en gevoed hebben met de liefde. Waar we de krachtplekken van moeder aarde en onze vrijheid gevierd hebben. 

Ibiza leerde me te vertrouwen op mijn intuïtief weten

Wat Ibiza me leerde, is vooral open te staan voor mijn intuïtie. Ik volgde mijn intuïtieve gevoel. Intuïtieve gevoelens komen op, zonder dat je erover hebt nagedacht. Ze zijn er gewoon ineens. Zo kreeg ik in oktober 2017 het gevoel dat ik een retraite voor vrouwen op Ibiza had te organiseren. Moeiteloos ontvouwde het programma van deze levensreis zich. Ruim 10 maanden later, sta ik met mijn vriendin Mascha ‘onze’ vrouwen op te wachten op het vliegveld van Ibiza.

Popcorn en popping goddesses

De kernwoorden voor mijn eigen ervaring van deze retraite: Moeiteloos, overvloed en vrijheid.

Hoe zal dat zijn om 6 dagen een vrouwencirkel te dragen? Een programma dat dagelijks voor mij inzet vraagt van 7 uur tot 23 uur? Kan ik dat aan?

Ik heb me echt gedragen gevoeld. Zo gelukkig en gevoed door de prachtige plek en de liefde die ik overvloedig ervoer voor mezelf, de vrouwen, het eiland en het leven. Ik ging zo voldaan en dankbaar elke avond mijn bedje in. Zo vervuld door de mooie dingen die er gebeurden. Vrouwen die ik zag ontpoppen. Als maïskorrels die zich als popcorn totaal getransformeerd hadden. Een onomkeerbare transformatie. Immers eenmaal popcorn, ga je niet meer terug naar een maïskorrel. Elke ochtend werd ik uit mezelf wakker rond 5 uur. Uitgeslapen en krachtig, verlangend naar de nieuwe dag. Deze overvloed aan levensenergie was nieuw voor mij. Heerlijk levendig en krachtig.

Dolfijn

Zo heerlijk die heldere blauwe zee om in te zwemmen. Ooit heb ik een dolfijn laten tatoeëren op mijn bil. Ik was 21 jaar en na een diepe crisis te boven te zijn gekomen, waarbij ik twijfelde of ik wel hier op aarde wilde blijven, kwam dit dier in mijn dromen om me te herinneren aan mijn essentie: vrij, speels, avontuurlijk, genieten, sensueel en samen. Ik heb dit symbool als een blijvende herinnering op mijn dierbare lijf getatoeëerd.

En later ontmoette ik de dolfijn in de zee van het eiland Honduras (zie de foto hiernaast).

Jaren later kwam tijdens een sjamanistisch ritueel de dolfijn als mijn krachtdier in mijn bewustzijn.

Op Ibiza heb ik mijn essentie zo gevoeld: de vrije dolfijn die geniet, speelt, samen is met andere mooie zielen. En dan gaat alles moeiteloos, is er overvloed en voel ik me vol uit vrij en blij met mijn sensuele vrouwenlijf. 

Diepere laag

Voor mij kwam er ook een diepere laag beschikbaar van mijn kracht om er te mogen zijn met mijn liefde en begeleiding om anderen te dienen in hun eigen proces om voluit ‘ja’ te zeggen tegen zichzelf en het leven. Om kwetsbaar/raakbaar te durven zijn, een dieper niveau van eerlijkheid naar zichzelf en de ander te leven. Om zichzelf permissie te geven om voluit te leven en levendig te zijn. 

Dit mooie werk doen, smaakt naar meer

Een gedicht van Iris die mee was als deelnemer

Mooie vrouw met veer in het haar

Waar kom je toch vandaan en waar ga je naar toe?

Dansend in het maanlicht,

zwemmen met Eva 

Lachen en huilen

Werken en genieten

Omringd met mooie vrouwengodinnen

Gedragen, liefdevol en steunend 

Wat ben je een mooie levensreis aan het afleggen

Vol groei, ontwikkeling en bewustwording

Passie en liefde stromen volop

Dit kan nooit meer stoppen 

Geloof in jezelf en in je prachtige lichaam

Er is nog zoveel moois te beleven

Keep faith, mooie vrouw met veer in het haar

Heb vertrouwen en straal!

En dit schreef Caroline die ook meeging

Caroline vertelt op haar Instagram

“Hoe was ‘t op Ibiza? Een vraag die ik de afgelopen dagen veelvuldig kreeg. Elk antwoord leek deze ontdekkingsreis tekort te doen. Soms zegt een beeld meer dan woorden. Daarom deze foto. Floor, mijn coach maakte deze foto op de laatste avond.

Op ‘t strand met de voeten in t zand. Net n lekker visje en wijntje besteld. No make up en met wallen van de korte nachten en intense reis. ? Maar ook met een lach en een flow ✨. 5 dagen op Ibiza. 5 dagen ontladen, opladen, loslaten, verrijken, plezier beleven en laten verwennen. Hoofd, hart en lijf verbinden. Oude pijn doorvoelen en loslaten. Niet altijd makkelijk, trust me ?. Maar zo fijn om daarna 10 kilo lichter en vrijer te voelen. Af en toe in de spiegel kijken. Een must als je het mij vraagt. En zo fijn om nu zonder deze ballast weer anderen te mogen coachen. Misschien wel jou. ? Zodat jij het werk gaat doen wat je raakt. Met al jouw (verborgen) talenten. Waarin jij jezelf kunt zijn. Krachtig vanuit vertrouwen en kwetsbaarheid. ?Denk jij nu, zo’n reis lijkt mij ook wel wat. Dan kan ik je van harte floor molkenboer aanraden.”